Boller op, Boller ned: Tre lækre fastelavnsboller helt uden ballade

Kilde: Redaktionen
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vaniljecreme og remonce? eller flødeskum og marcipan? Måske du endda vil give dig i kast med en ægte gammeldags fra Nationalmuseets arkiv. I søndags var det fastelavn, så vi har fundet tre lækre opskrifter, som du frit kan bage derhjemme.

Fastelavnssøndag er lige om hjørnet, og det betyder, at det er blevet tid til fastelavnsboller.

Bagværket, der i dag findes i mange forklædninger, stammer tilbage fra middelalderen. Dengang blev de spist i dagene op til fasten, der løb i 40 dage fra askeonsdag til påske torsdag.

Hvis du vil give dig i kast med en original fastelavnsbolle, kan du finde en opskrift hos Nationalmuseets hjemmeside, der viser et udpluk fra Madam Mangors “Kogebog for smaa Husholdninger” fra 1837. Du kan læse opskriften, og mere om fastelavnsbollen, her.

Svensk flødeskumsfryd

Alt imens mange i København stimlede sammen i timevis for den svenske version af fastelavnsbollen, “semlor”, kan du frit bage den i dit køkken.

De svenske “semlor” er store og med flødeskum, kardemomme og marcipan, og du kan finde opskriften her.

Er du i stedet til creme og remonce, findes der en opskrift med begge. Disse fastelavnsboller har både vaniljecreme og remonce, og du kan finde opskrift samt videoguide her.

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler