Familieklubber skal skabe fællesskaber i Egå og andre områder i Aarhus

Profilbillede
dato

Der stor interesse for Hele Danmarks Familieklubs tilbud, hvor familier i Aarhusområdet kan mødes til leg og spisning.

Lige nu er Hele Danmarks Familieklubs tilbud om at mødes med andre familier mere populær end nogensinde. I klubberne ses man to gange om måneden for at spise og lege med børnene. Det er samtidig en dejlig måde at udvide sit sociale netværk.

Under nedlukningen har man mærket en endnu større interesse for klubberne. Før landet blev lukket ned var de i Hele Danmarks Familieklub allerede godt i gang med at få etableret grupper rundt omkring i landet, men så måtte projektet desværre sættes på pause.

Dog har man forsøgt sig med alternativer til de fysiske møder såsom online og take-away-løsninger. Men nu er det igen muligt at mødes fysisk, hvilket glæder Hele Danmarks Familieklub.

I første omgang vil de nye familiegrupper mødes udendørs grundet coronarestriktionerne. Sine Mikkelsen, som er koordinator for projektet, fortæller, at det er gået stærkt med at danne familieklubber i Aarhus, og at der har været stor opbakning til initiativet både fra deltagere og frivillige.

De otte nye grupper er i Aarhus N, Møllevang, Hasle, Viby, Egå, Højbjerg, Fredensvang og Lystrup. Derudover arbejder man på at oprette grupper i Tilst og Gellerup.

Efter en lang nedlukning er der mange, der har brug for at sætte gang i deres sociale liv igen. Med familieklubberne gør man det samlet som familie fremfor at gå til hver sin fritidsaktivitet.

Sådan foregår familieklubben 

Det er kvit og frit at deltage, og klubberne får 500 kroner til indkøb af madvarer og 200 kroner til aktiviteter hver gang, de mødes. På den måde sørger man for, at alle kan være med.

En klub består typisk af otte til ni familier. I nogle tilfælde er det frivillige, der sætter gang i klubben, andre gange er det tilflyttere og andre deltagere, fordi de har behov for nye sociale kredse. Man mødes i et halvt år i sin klub, og formålet er, at deltagerne kan bruge klubben som et sted, hvor de kan finde nye fællesskaber, blandt deltagerne i klubben, der kan fortsætte på den anden side af projektet.

Grundet den store interesse, etablerer Hele Danmarks Familieklub løbende nye grupper. Målet er at nå op på 175 klubber over hele landet i løbet af i år.

Projektet støttes af A.P. Møller Støttefond

Bag projektet står KFUM’s Sociale Arbejde. Projektet er hovedsageligt støttet af A.P. Møller Støttefond. Der er tale om et landsdækkende initiativ og af den grund samarbejder arrangørerne altid med lokale kræfter.

Hele Danmarks Familieklub har en femårig bevilling, som udløber i slutningen af dette år. Gruppen bag projektet håber dog, at der bliver mulighed for at forlænge projektet, da nedlukningen har hindret dem i at nå deres mål. 

Kilde: Redaktion