Noah fra Egå slog kammeraterne til skolemesterskaberne: Nu er han klar til DM i Skills

Om lidt skal 20-årige Noah fra Egå til DM i Skills, og han ved, at det er afgørende for at få en god placering at bevare overblikket og have det rigtige mindset (Foto: Privat)
dato

20-årige Noah elsker som industritekniker at nørde og være med i processerne fra start til slut. Om lidt skal Noah til DM i Skills, og han ved, at det er afgørende for at få en god placering at bevare overblikket og have det rigtige mindset.

Det kan være udfordrende, når der opstår uforudsete problemer i konkurrencen, men Noah glæder sig til at se, hvor meget han kan presse sig selv.

Navn: Noah Borup Thayssen
Virksomhed: Grundfos  
Skole: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier  
Alder: 20 år 

Hvad går dit fag ud på?
- Mit fag går ud på at fremstille metal- eller plastikemner. Det kan være at lave emnet fra bunden af, hvor vi først tegner noget, så laver det til en 3D-part, og til sidst fræser eller drejer vi det. 

Hvorfor valgte du at uddanne dig som industritekniker?
- Det er spændende og udfordrende fag, som indebærer at arbejde en masse med processer. Jeg kan godt lide, at tingene skal passe sammen og se lækre ud.  

Hvad er det bedste ved dit fag?
- Det bedste må næsten være det nørderi, der er i mit fag. Men også ambitionerne fra dem, som er involveret i arbejdet, og at man som industritekniker med i hele processen fra start til slut.  

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM i Skills?  
- Det må være på grund af dygtige kollegaer og mine ambitioner. Det er dem, som jeg kan give cadeau for det meste.  

- Det begyndte ved, at min lærer udvalgte tre fra vores klasse, og så stillede vi op mod hinanden til skolemesterskabet. Der gik jeg videre. Det var sjovt at dyste mod mine gode kammerater, og det var endnu sjovere at vinde over dem.

Hvordan forbereder du dig til DM?
- Vi øver processer inden DM, og vi har en uge på skolen inden, hvor vi øver os. Vi får først opgaven på selve dagen, så det handler om at kende sit program og være i det rigtige mindset. Vi arbejder meget på det mentale, for det er tidspresset, som er den første udfordring.  

- Tingene passer ikke altid sammen fra begyndelsen, så man skal justere dem, men man kan ikke justere på alt. Det handler om at have styr på sine processer hele vejen igennem. For eksempel hvis man løber ind i noget, der ikke virker, skal man være enig med sig selv om at løbe videre derfra. Vi arbejder meget på, at vi skal holde os i den grønne zone.

- Det vil sige, at hvis der kommer noget, som man ikke har forventet, skal man styre det hen imod noget, som man har kontrol over. Det er ret svært at gøre i praksis.

Hvad glæder du dig særligt til i konkurrence?
- At få en oplevelse og en masse gode erfaringer. Jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan. Jeg er med for oplevelsen og for at gøre mig en masse erfaringer i forhold til, hvad jeg kan nå, og hvor meget jeg kan presse mig selv.  

Hvad siger dine familie og venner?
- De synes, at det er spændende – især min familie. Men det er ikke alle mine venner, der ved, hvad det er.  

Hvad drømmer du om at arbejde med som industritekniker?
Som industritekniker drømmer jeg om at lave noget med kompliceret programmering. 

Kilde: Industriens Uddannelser
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.