Det traditionelle loppemarked i Egå Forsamlingshus afholdes lørdag

Foto: Jakob Heuch
Profilbillede
dato

Af Jakob Heuch

Lørdag 3 september kl. 10-15 afholder Egå Forsamlingshus sit hyggelige loppemarked med mange gode lopper. Loppemarkedet har de seneste år været udfordret af Corona og nedlukninger men er nu tilbage med fuld styrke.

Traditionen for loppemarked i Egå Forsamlingshus stammer tilbage til 90’erne – længe før genbrug blev moderne. Lopperne stammer fra familierne i lokalsamfundet som giver deres lopper til loppemarkedet for at fremme genbruget og støtte den fortsatte videreudvikling af forsamlingshuset.

Men loppemarkedet er ikke bare et spørgsmål om genbrug. Det er også en social begivenhed i lokalsamfundet. Mange borgere i Egå og omegn bruger loppemarkedet som en anledning til at mødes med naboer, bekendte og venner. Lokalsamfundet i Egå er præget af stor aktivitet, hvilket senest gav sig udslag i at Egå Forsamlingshus blev tildelt Bernhardt-prisen 2019 for at have skabt masser af aktivitet i lokalsamfundet

Et bugnende loppemarked

Det bliver et velforsynet loppemarked som slår dørene op den 3 september kl 10.00. Allerede nu er der gang i indsamlingen af lopper, som lægges på lager. ”Vi har rigtigt mange lopper. Og så har vi endda løbende solgt en del af lopperne. ” fortæller Lisbeth Frank Jørgensen som har stået for indsamlingen i løbet af året. Lokale vil derudover kunne aflevere lopper i forsamlingshuset i ugen forud for loppemarkedet i tidsrummet 17-19.

”Vi oplever en masse interesse for vores loppemarked og jeg tror det bliver velbesøgt i år” tilføjer Lisbeth Frank Jørgensen.

Mere end et loppemarked – en social begivenhed

Loppemarkedet giver mulighed for at købe mange rigtigt gode ting og sager til en billig penge. Men loppemarkedet er også en social begivenhed. Når der er loppemarked i forsamlingshuset, så møder folk fra lokalområdet op. Selvfølgelig for at gøre en god handel. Men også for at dyrke nærværet sammen med venner, bekendte og naboer. Der er mange der har gjort det til en tradition at aflægge loppemarkedets cafe et besøg og hygge sig hen over en kop kaffe med hjemmebag.

”Det er en hyggelig tradition med cafeeen, som besøges af mange”, udtaler bestyrelsesmedlem Karsten Jensen Møller, som er ansvarlig for cafeen iår. En lang række af de lokale bidrager til cafeen ved at bage lækre kager som er særdeles populære.

Overskuddet går til sikring af fællesskabet i Egå området

Overskuddet ved loppemarkedet går til den fortsatte fornyelse af Egå Forsamlingshus, som er et samlingspunkt i lokalsamfundet.  Senest er er der indført genveks-anlæg for at forbedre udluftningen og temperaturen på varme dage. Anlægget er netop taget i brug. Efter dette er tiltag er bestyrelsen og de aktive i gang med at revidere planen for renovering af huset hen over de næste par år. Overskuddet fra loppemarkedet vil bidrage hertil.

Baseret på frivillig indsats

Planlægning og gennemførsel af loppemarkedet sker med frivillige kræfter. Mange af disse har været med igennem en lang årrække. ”Vi havde et par svære år under coronaen” udtaler Jytte Müller, som organiserer de frivillige. ”Men allerede sidste år kunne vi mærke, at de frivillige var klar til igen at deltage i frivilligt arbejde. Som frivillig får man skabt sig et tæt lokalt netværk og det er med til at trække læsset”.

Kom tidligt

”De seneste år har vi oplevet et særdeles velbesøgt forsamlingshus i åbningstiden. Derfor holder holder vi åbent en time længere, nemlig kl. 10-15” fortæller Formand Vivi Odgaard, Egå Forsamlingshus. Formanden opfordrer i øvrigt til at komme tidligt. De interesserede tager opstilling allerede før kl. 10, så det er med at komme tidligt.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Jakob Heuch.
Kilde: Jakob Heuch