Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 7. februar 2020


Egå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 21-årig mand, der sigtes for ind-brudstyveri af særlig grov beskaffenhed ved, i forening med flere andre, at have brudt ind hos en virksomhed i Hadsten, hvorfra der blev stjålet 11 tons nødder og kerner. Tre andre mænd sidder allerede varetægtsfængslet i samme sag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.45

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.45 i Retten i Randers en 51-årig mand, der sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. I forbindelse med ransagning på mandens adresse i Randers NØ torsdag aften blev der fundet en større mængde våben – her-under skarpladte skydevåben, knive, økser og luftgeværer. Der blev desuden fundet mindre mængder hash, amfetamin og kokain i lejligheden.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sa-gen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 42-årig mand fra Tilst, der sigtes for kvalificeret vold ved at have slået og sparket en 39-årig kvinde flere gange på kroppen og i hovedet på en adresse i Lystrup sent torsdag aften.

**

 

Mand ramt af skud – politiet søger vidner

En 29-årig mand blev torsdag aften ramt af skud under et slagsmål på gaden i Brabrand. Han er nu indlagt på hospitalet i kritisk tilstand.

Østjyllands Politi fik kl 23.04 en anmeldelse om, at blev affyret skud på Inger Christensens Gade ved Gudrunsvej i Brabrand, og at en person var blevet ramt. Flere patruljer kørte til stedet, men da de kom frem, var episoden overstået.

Det viste sig, at den 29-årige var kørt til skadestuen. Her ventede politiet, der anholdt fem mænd, som ankom sammen den sårede mand. Alle fem, der er mellem 20-27 år blev anholdt, men de vil formentligt blive løsladt, når de er blevet afhørt, da der umiddelbart ikke er grundlag for at sigte dem i sagen.

”Vi tager det særdeles alvorligt, når der bliver affyret skud på åben gade, og derfor har vi også sat alle sejl ind for at opklare sagen hurtigst muligt. Vi har i løbet af aftenen og natten afsøgt ger-ningsstedet, vi har foretaget ransagninger og adskillige afhøringer, og vi er i fuld gang med efter-forskningen for at finde ud af, hvad der præcist er sket, og hvem der var involveret. Men det er endnu for tidligt at konkludere, om det er banderelateret, eller om der ligger et personopgør bag, ” siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Fredag omkring kl. 15.00 kører Østjyllands Politis mobile politistation til Brabrand, hvor de lokale borgere kan få en snak med betjentene.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, som har set skudepisoden, eller som har oplysnin-ger, der kan føre til gerningsmændene. Har du oplysninger kan du ringe på tlf. 114 eller henvende dig til den mobile politistation eller en anden politistation.

**

 

Bøder for flere hundredetusinde under varebilskontrol

Det endte med bøder på samlet 391.000 kroner, da Østjyllands Politi og Rigspolitiets Nationale Færdselscenter onsdag og torsdag kontrollerede varebiler, der kører med gods.

Sidste år blev der er indført nye regler, der betyder, at varebiler er omfattet af godskørselsloven.
Derfor skal en del chauffører og vognmænd nu opfylde flere krav, når de kører med gods. At dømme efter de seneste dages kontroller, er der flere, der ikke har fået styr på reglerne.

Syv gange standsede betjentene varebiler, der uden tilladelse kørte med gods over 11 kilo. Det koster vognmændene en bøde på 35.000 kroner hver. Derudover blev der uddelt flere sigtelser til både chauffører og vognmænd for ikke at have sørge for de rigtige uddannelsesbeviser, og mange havde heller ikke cvr-nummer på varebilen.

Kontrollerne, der fandt sted i Aarhus-området, gav følgende resultat:

 • Kørsel med gods over 11 kg. uden tilladelse: 7 sager á 35.000 kr.
 • Kørsel med gods over 11 kg. uden varebilschaufføruddannelsesbevis: 6 sager á 4.000 kr. (chauf-føren)
 • Kørsel med gods over 11 kg. uden varebilschaufføruddannelsesbevis: 6 sager á 8.000 kr. (ar-bejdsgiver)
 • Overtrædelser af udlejningsbekendtgørelsen: 3 sager á 1.000 kr.
 • Manglende CVR-nr. på varebil: 12 sager á 5.000 kr.
 • Ikke registreret til firmakørsel: 2 sager á 5.000 kr.
 • Varebilschaufføruddannelsesbevis ej medbragt: 1 sag á 1.000 kr.

Samlet: 391.000 kr. i bøder

**

Falske håndværkere på spil

Torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 70-årig mand fra Viby, der havde haft besøg af nogle ganske ubehagelige håndværkere. To ukendte mænd havde onsdag ved 14-tiden banket på hos manden, der bor på Vårkjærvej i Viby, og på gebrokkent engelsk tilbudt at skifte hans tagren-der, som de påstod var defekte. Mændene var meget vedholdende og manipulerende, og til sidst accepterede manden tilbuddet, der lød på 700 kroner.

”Håndværkerne” begyndte med det samme at rive tagrenderne ned. Kort efter kom der yderligere 6-8 personer, der også virkede truende over for den 70-årige mand, og pludselig meddelte ham, at prisen nu var steget til 18.000 kroner. Den ældre mand hævede kontanter til ”håndværkerne” og gav dem den betaling, som de krævede.

Den ældre mand lagde mærke til, at de to mænd, der først var kommet til stedet, var ankommet i to lyse varebiler med polske nummerplader. Han så ikke hvilken bil de resterende mænd var an-kommet i.

Østjyllands Politi advarer imod, at man indgå aftaler med personer, der uanmeldt tropper op på ens dørtrin. Politiet har tidligere set eksempler på denne fremgangsmåde, og det ender som regel ud i, at arbejdet enten ikke bliver udført, bliver udført dårligt eller bliver meget dyrere, end først aftalt. Hvis man indgår en aftale så sørg altid få at få lavet en underskrevet kontrakt, hvor arbej-dets omfang og pris tydeligt fremgår.

**

”Du er blevet hacket”

Torsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 50-årig mand fra Mørke, der hav-de haft en noget mærkværdig oplevelse. Manden havde på via en app skrevet med en person, og de var blevet enige om at fortsætte samtalen på sms. Herefter ringede personen til manden, men under samtalen kom der pludselig en hyletone, og derefter blev der lagt på. Efterfølgende fik manden en sms fra et ukendt nummer, hvor der stod at han var blevet hacket, og kort efter blev han ringet op fra et nyt nummer.

Manden i den anden ende sagde, at han hed Rasmus Pedersen og arbejdede ved Københavns Poli-ti, og at han kunne se, at den 50-årige mand var blevet hacket. Han oplyste, at nogen havde an-modet om at optage et lån i en schweizisk bank, hvilket han nu var ved at efterforske. Han oplyste også, at den 50-årige mand ville blive aflyttet under efterforskningen, og at han skulle oprette et nyt NEMID via ham. Den hoppede den 50-årige mand dog ikke på, og han videregav ingen oplys-ninger til ”betjenten”.

**

Specialpatruljen på jagt efter narko

Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag flere gange på jagt efter narkotika i politikredsen.

Kl. 15.00 bankede betjentene på hos en person i Tilst, hvor man havde mistanke om, at der blev dyrket cannabis. På adressen befandt sig to mænd på 36 og 43 år og de blev gjort bekendt med, at politiet ønskede at ransage på stedet. I garagen fandt betjentene en del skunk fordelt i sylteglas og plastikbæger og i fryseren blev der fundet nogle poser med flere kilo marihuana. Den 43-årige mand, der har bopæl på adressen blev sigtet for salg af narkotika.

Kl. 16.24 ville betjentene besøge en lejlighed i Aarhus C, hvor man havde mistanke om, at der blev solgt narkotika. I opgangen traf betjentene en 34-årig mand, der ikke var identisk med lejlighe-dens beboer, men som oplyste, at han havde boet der nogle dage. Manden viste sig at være efter-lyst i en anden sag, og han blev derfor anholdt. I forbindelse med visitationen af ham, blev han fundet i besiddelse af 21 salgsposer med kokain, og han blev derfor sigtet for salg af narkotika.

**

Lukkede ukendt kvinde ind

Torsdag ved 12-tiden bankede en kvinde på hos 65-årig mand, de bor på Vestre Ringgade i Aarhus C. Manden kendte ikke kvinden, men han lukkede hende ind i lejligheden, hvor de to sad og talte lidt sammen. På et tidspunkt gik manden på toilettet, mens kvinden stadig var i lejligheden, men kort efter forlod hun stedet igen.

Senere på dagen opdagede manden, at hans mastercard var forsvundet fra en skuffe, hvor det havde ligget sammen med en seddel med koden på. Da manden kontaktede banken, fandt han ud af, at der allerede var hævet 5000 kroner på kortet.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke lukker personer ind i sit hjem, hvis man ikke ved, hvem de er, eller hvad deres ærinde er.

**

Ledte efter Camilla

Natten til fredag kl. 03.10 blev en 26-årig mand vækket ved, at der stod en ukendt person i hans lejlighed på Frederiksgade i Aarhus C. Manden oplyste, at han blot ledte efter en der hed Camilla, men den 26-årige var ikke bekendt med, at der skulle bo nogen Camilla i ejendommen.

Manden beskrives som:

 • 25-30 år gammel
 • 170-175 cm høj
 • Fedladen
 • Mørk i huden
 • Talte dansk
 • Var iført lys striktrøje og beige arbejdsbukser med sorte lapper

Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra lejligheden, og manden forsvandt fra stedet igen.

**

Ung butikstyv i Føtex

Torsdag kl. 18.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Frederiks Allé i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en ung butikstyv. En butiksdetektiv havde i afdelingen for personlig pleje set drengen tage varer ned fra hylden og putte dem i sin sportstaske. Butiksdetektiven fulgte med drengen hen til kasse, hvor han betalte for et marcipanbrød, men ikke for varerne i tasken.

Butiksdetektiven tog derfor fat i drengen på den anden side af kasselinjen og bad ham følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet blev den 15-årige dreng sigtet for butikstyveri. Drengen leverede de stjålne varer tilbage til butikken, og hans mor og de sociale myndigheder blev underrettet.

**

Smadrede flere ruder

Torsdag kl. 08.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand havde knust flere ruder ved City Sleep-in på Havnegade i Aarhus. Da patruljen ankom til stedet kunne betjentene konstatere, at glasset i skydedøren ind til hotellet samt flere ruder ved siden af døren og på 1. sal var blevet smadret. Hotellet medarbejdere kunne fortælle, at gerningsmanden sad lige ude foran på bæn-ken, og betjentene tog kontakt til den 59-årige mand, der blev anholdt og sigtet for hærværk.

**

Uønsket gæst anholdt og bortvist

Natten til fredag kl. 04.32 blev Østjyllands Politi kaldt til Vinstuen i Fiskergyde i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en voldsom gæst og lagt vedkommende i håndjern. Da politiet ankom til stedet, overtog de anholdelsen af den 31-årige mand, der blev sigtet for overtrædelse af restaura-tionsloven og fik meddelt forbud mod at komme på stedet igen, hvorefter han blev løsladt.

**

Færdsel

Torsdag kl. 10.14 skete der et færdselsuheld på den nordjyske motorvej ved Randers SV. En 23-årig mandlig lastbilchauffør kom kørende på motorvejen i sydgående retning, da han, i forbindelse med en opbremsning, blev påkørt bagfra af en anden lastbil, der blev ført af en 25-årig mand. Sammenstødet medførte, at den sydgående spor blev helt spærret, mens der blev ryddet op efter uheldet, hvor der også var kommet en del olie på kørebanen. Trafikken blev i mellemtiden omdi-rigeret, indtil det ene spor igen blev åbnet kørt før kl. 12. Der skete ingen personskade i forbindel-se med uheldet. Den 25-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt nok afstand til forankørende.

Torsdag kl. 15.04 blev en 60-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skibbyvej i Harlev J.

Torsdag kl. 15.50 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Hinnerup. En traktor, med en 16-årig pige bag rattet og en 16-årige pige på passagersædet, skulle svinge fra Århusvej og ind på Ådals-vej ved Søften, da traktoren væltede. Den ene af pigerne blev delvist klemt under traktoren, men kom hurtigt fri, og de slap med skrækken og nogle skrammer.

Torsdag kl. 17.28 blev en 44-årig mand anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Vennelyst Boulevard i Aarhus C.

Natten til fredag kl. 01.06 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Randers SV. En sølvgrå peu-geot 206 påkørte et lyssignal. Et vidne så bilen køre ind i lyssignalet, så det gik i stykker, hvorefter fire personer steg ud og gik rundt om bilen. Vidnet kørte videre fra stedet, og da politiet ankom, var der ingen personer på uheldsstedet, men lyssignalet var uvirksomt.

Natten til fredag kl. 03.30 blev en 49-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel i frakendelses-tiden. Manden forsøgte at stikke af fra patruljen, der på Edwin Rahrs Vej i Brabrand havde bedt ham standse bilen. Efter bilen var standset løb den 49-årige mand ud af bilen og i retning mod Janesvej med betjentene i hælene. Han blev kortvarigt anholdt, men umiddelbart efter løsladt igen.

Fredag morgen kl. 06.34 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Trige. En 59-årig mand kørte en feje-lastbil på motorvejen i retning mod øst, da han i forbindelse med et vognba-neskift påkørte en bil, der blev ført af en 43-årig kvinde. Uheldet gav lidt udfordringer i morgen-trafikken, der dog langsomt kunne køre forbi uheldsstedet. Der skete kun materiel skade ved uhel-det. Den 59-årige lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

 • På Elsted Skolevej i Lystrup begået mellem onsdag den 5/2 kl. 16.00 og torsdag den 6/2 kl. 07.25
 • På Hevringvej i Ørsted begået torsdag den 6/2 mellem kl. 10.30 og kl. 12.00
 • På Vestre Ringgade i Aarhus C begået torsdag den 6/6 kl. 12.00
 • På Store Torv i Aarhus begået torsdag den 6/2 mellem kl. 02.00 og kl. 06.00
 • På Markskellet i Randers NV begået torsdag den 6/2 mellem kl. 07.30 og kl. 17.00
 • På Holme Parkvej i Højbjerg begået torsdag den 6/2 mellem kl. 17.15 og kl. 20.10
 • På Gosmervej i Ørting ved Odder begået torsdag den 6/2 mellem kl. 16.45 og kl. 20.30
 • I Madsbjergparken i Højberg begået torsdag den 6/2 mellem kl. 16.00 og kl. 20.30
 • På Hovvej i Hadsten begået mellem torsdag den 6/2 kl. 15.00 og fredag den 7/2 kl. 00.01
 • På Elverhøjen i Hadsten begået mellem torsdag den 6/2 kl. 17.00 og fredag den 7/2 kl. 05.26
Kilde: Ingen kilde