Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 3. februar 2020


Egå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Cykelkontrol i Aarhus: Over 100 sigtelser på få timer

Betjentenes bøde-app glødede, da Østjyllands Politi fredag eftermiddag og aften stod klar i to centrale kryds i Aarhus C for at holde ekstra øje med cyklisterne. Her havde betjentene nærmest svært ved at følge med, da de på ca. fem timer skrev over 100 sigtelser. Særligt svært havde cyklisterne det åbenbart med at køre den rigtige retning på vejen. 68 cyklister skal nu punge ud med 1000 kroner for at køre mod ensretningen. Det koster 700 kroner at køre uden lys, og den forseelse blev 30 cyklister sigtet for.

En ung kvinde formåede både at køre uden lys og imod ensretningen, mens hun havde en veninde siddende på bagagebæreren. Det blev samlet til en bøde på hele 2400 kroner, som hun så selv må finde ud af, om hun deler med veninden.

I uge 4 havde Østjyllands Politi særligt fokus på cyklister, og her blev det også til adskillige sigtelser. Resultaterne i fredags og ugen før får panderynkerne frem hos politikommissær Amrik Chadha.

”Det er alarmerende, at vi på få timer kan skrive så mange bøder, og at så mange cyklister åbenbart er ligeglade med trafiksikkerheden. Det er både farligt for dig selv og andre at køre uden lys i de mørke timer og køre mod færdselsretningen. Med de nedslående resultater, vi har set ved de seneste indsatser, kan jeg garantere, at vi vil sætte flere kontroller ind mod cyklister i byerne, ” siger politikommissæren.

Resultaterne af fredagens cykelkontrol i krydsene Nørre Allé/Gl. Munkegade og Grønnegade/Vestergade i Aarhus:

 • Kørsel imod ensretningen 68
 • Manglende lys 30
 • Mobiltelefon 2
 • Fejl og mangler 2
 • To på én cykel 2
 • Rødt Lys 1

I alt 105 sigtelser på omkring fem timer.

**

Anholdt med rygsækken fuld af indbrudsværktøj

Natten til mandag kl. 03.55 lå en 31-årig mand og sov i sin lejlighed på Silkeborgvej i Åbyhøj, da han blev vækket af sin kæreste, der var vågnet ved, at lyset i baggården var tændt. Manden gik hen til vinduet og kiggede ned i baggården, hvor han kunne se en person iført sort tøj og en elefanthue og med en sort rygsæk på. Da manden fik øje på den 31-årige, forlod han stedet, og den 31-årige ringede efter politiet.

Der blev sendt en hundepatrulje til stedet for at lede efter manden. Kl. 04.03 spottede patruljen på St. Blichers Vej en mørkklædt person, og da betjente lyste mod ham kunne de se, at han passede på signalementet. Betjentene tog kontakt til den 38-årige mand, der oplyste, at han netop kom fra en kammerat, han havde besøgt, og at han nu var på vej på arbejde.

Den troede betjentene dog ikke helt på, og manden blev derfor sigtet for forsøg på indbrud, hvorefter betjentene visiterede ham. I hans brystlomme fandt de en lommelygte, og i rygsækken lå der værktøj i form af skruetrækkere, koben, knivtænger og handsker. Manden blev herefter anholdt og kørt til politigården i Aarhus.

**

Tredje besøg endte i trusler

Søndag eftermiddag kort før kl. 18 fik en Spar-butik på De Lichtenbergs Vej i Grenaa tre gange besøg af den samme mand. Første gang købte han blot en lighter og forlod butikken igen. Anden gang henvendte han sig til en medarbejder ved kassen og bad om lov til at låne en telefon, hvilket medarbejderen afviste, hvorefter manden igen forlod butikken.

Han vendte dog kort efter tilbage og gik hen til pakkeudleveringen, hvor han tog kontakt til en anden medarbejder. Han bad igen om at låne en telefon, hvilket den 17-årige medarbejder afviste. Det fik manden til at tage sig til jakkelommen med den ene hånd, hvorefter han sagde ”ring til politiet – jeg har en kniv”.

Medarbejderen aktiverede butikkens overfaldsalarm og ringede 112. I samme øjeblik tog manden en brødkniv frem og huggede den ned i en pizzabakke, som han selv havde haft med, hvorefter han drejede kniven rundt. Mens medarbejderen talte med alarmcentralen, bad manden om at få telefonen, så han selv kunne tale med politiet, hvilket han fik lov til. I samme øjeblik kom politiet dog til butikken, og den 32-årige mand blev anholdt og sigtet for trusler på livet.

**

Vidne til tricktyveri

Søndag kl. 17.25 var en 38-årig kvinde vidne til et tricktyveri i Rema1000 på Frederiks Allé i Aarhus C. Hun stod bag ved en mand, der tog tre kasser papvin ned fra en hylde, hvorefter han gik hen til kassemedarbejderen og oplyste, at han havde lavet en aftale med butikschefen om at få penge retur for vinene på trods af, at han ikke havde nogen kvittering. Medarbejderen gav ham pengene, og han forlod butikken. Kort efter så kvinden ham forsøge det samme trick i Netto, men der fik han ikke held med det, og han løb fra stedet, da han blev konfronteret.

Manden beskrives som:

 • Ca. 25 år gammel
 • 185 cm høj
 • Almindelig af bygning
 • Mørt, kort hår med krøller
 • Var iført mørke bukser og en kongeblå jakke
 • Medbragte en sort, slidt sportstaske 

 

**

Festen sluttede, da politiet kom

Natten til mandag kl. 02.06 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Bodegaen på Åboulevarden i Aarhus, hvor en uønsket gæst ikke ville forlade stedet. Da patruljen kom til stedet, var det tydeligt, at den uønskede gæst var meget beruset, idet han havde svært ved at stå på sine ben. Patruljen tog fat i manden og hjalp ham udenfor. Her gav betjentene ham besked på at forlade stedet, men den 36-årige mand oplyste, at han slet ikke var færdig med at feste, og han forsøgte flere gange at komme hen til indgangsdøren.

Da han igen fik besked på at forlade stedet, begyndte han at genere nogle af de andre gæster, der stod udenfor, og da han på ingen måde ville følge politiets anvisninger, endte han med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev kørt til politigården, hvor han fik lov at sove rusen ud i detentionen.

**

Skeletarm fundet i havet

Søndag kl. 14.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der i havnebassinet ved Sejlklubben på Esther Aggebos Gade i Aarhus havde set nogle knogler flyde rundt. Borgeren var i tvivl om, hvorvidt der var tale om ægte knogler fra et menneske, og da betjentene, der blev sendt til stedet også var i tvivl, blev der tilkaldt et hold dykkere fra Østjyllands Brandvæsen. Kl. 15.30 havde dykkerne fået bjærget, hvad der viste sig at være en skeletarm fra et undervisningsskelet.

**

Færdsel

Søndag kl. 10.00 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Trustrup.

Søndag kl. 22.20 skete der et færdselsuheld på afkørselsrampen på den østjyske motorvej ved Tilst-afkørslen. En af politiets patruljebiler ville standse en bil, der var på vej op af rampen, og betjentene havde derfor tændt for udrykningen og kørt patruljebilen ind foran den anden bil, der trillede lige ind i patruljebilen. Det viste sig, at den 30-årige fører af bilen var narkopåvirket, og han havde formentlig haft svært ved at vurderer afstanden til patruljebilen. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Da påkørslen var sket med lav hastighed skete der kun mindre materielle skader på det to biler.

Natten til mandag kl. 03.08 blev en 22-årig mandig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Chr. Hauns Allé i Randers C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

 • På Gartnervænget i Hinnerup begået mellem fredag den 31/1 kl. 10.00 og søndag den 2/2 kl. 08.23
 • På Gl. Randersvej i Hammel begået mellem lørdag den 1/2 kl. 22.30 og søndag den 2/2 kl. 12.00
 • På Åskrænten i Egå begået søndag den 2/2 mellem kl. 10.00 og kl. 12.30
 • På Markskellet i Randers NV begået mellem lørdag den 1/2 kl. 11.30 og søndag den 2/2 kl. 13.20
 • På Klokkerfaldet i Hasle, Aarhus V begået mellem torsdag den 30/1 kl. 16.45 og søndag den 2/2 kl. 15.00
 • På Kystvej i Grenaa begået mellem torsdag den 30/1 kl. 07.00 og søndag den 2/2 kl. 18.30
Kilde: Ingen kilde