Kilde: Ingen kilde Fredag d. 24. jan. 2020 - kl. 12:21

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 23. januar 2020

Egå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 17-årig dreng fra det sydlige Aarhus. Den 17-årige sigtes for røveri, trusler og afpresning begået i december mod to dengang 16-årige drenge ved Frederiksbjerg Skole i Aarhus C.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Grundlovsforhør i retten i Aarhus

Torsdag kl. 12.30 fremstiller Østjyllands Politi i Retten i Aarhus en 20-årig mand fra det vestlige Aarhus. Manden sigtes røveri af særlig grov beskaffenhed mod to personer på en rasteplads ved Harlev onsdag aften.

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning.

**

 

Den mobile politistation i Thorsager

Den mobile politistation kører torsdag til Thorsager, hvor den som udgangspunkt vil stå mellem kl. 14 og kl. 18. Her kan du få en snak med betjentene Erik og Per, der står klar til at tage en snak med de lokale borgere og høre, hvad der rører sig i området. Alle er velkomne til at kigge forbi.


**

 

Ung pige frarøvet taske og telefon med kniv 

Onsdag kl. 22.38 var en 16-årig pige på vej hjem efter at være stået af bussen ca. 22.30 på Lystrup Centervej. Pigen har forklaret, at der også stod 5-6 andre personer af bussen på samme tidspunkt. I området mellem Super Brugsen og Djurslands Bank blev den 16-årige antastet af en maskeret mand, der holdt en kniv mod hendes mave og sagde ”giv mig dine penge.” Pigen udleverede sin taske og mobiltelefon til manden, hvorefter han løb fra stedet i sydlig retning.

Manden beskrives som:

 • 170-175 cm høj
 • 16-18 år
 • Spinkel kropsbygning
 • Asiatiske øjne
 • Talte dansk
 • Iført mørkeblå arbejdsjakke med orange skrift, sorte bukser med lommer på lårene og mørk elefanthue

Østjyllands Politi afsøgte efterfølgende området med både patruljer og hunde, men uden held.

Vi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set manden i området omkring Lystrup Centervej onsdag aften. Henvendelser i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

**

Mand anholdt efter fund af amfetamin

Østjyllands Politis Specialpatrulje besøgte onsdag kl. 19.59 en lejlighed på en adresse i det nordøstlige Randers. Under ransagning på stedet fandt betjentene en mindre mængde amfetamin samt flere salgsposer. En 35-årig mand, som har bopæl på adressen, blev anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på salg.

**

Snydt af bilkøber med falsk kvittering for bankoverførsel 

Østjyllands Politi modtog onsdag anmeldelse fra en 28-årig mand fra Aarhus, der havde fået stjålet sin bil.

Den 28-årige havde sat sin bil til salg på DBA og her lavet en aftale med en potentiel køber. Onsdag aften kl. 22 ankom to mænd til den 28-åriges bopæl i det centrale Aarhus. Her fik de to mænd først en prøvetur i bilen, hvorefter de gav udtryk for, at de gerne ville købe bilen.

Den ene af de to mænd viste den 28-årige en kvittering på sin telefon for en bankoverførsel på 60.000,-. Den 28-årige udleverede derfor bilnøglen, men fandt senere ud af, at der ikke var overført penge.

De to mænd beskrives som:
A:

 •  Afrikansk af udseende
 • 25-30 år
 • 185-190 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Brun hud
 • Kort, krøllet sort hår
 • Talte dansk
 • Var iført sort dynejakke, cowboybukser og sorte sko

B:

 • Afrikansk af udseende
 • 25-30 år
 • 190-195 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Brun hud
 • Kort, sort hår

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger om de to mænd på tlf. 114.

Vi har desværre set flere eksempler på, at gerningsmænd fremviser falske kvitteringer for overførsler. Sørg derfor altid for, at pengene er gået ind på din konto, før du udleverer en vare.

**

Narkopåvirket mand skabte uro på akutmodtagelsen i Randers

Onsdag kl. 09.05 blev Østjyllands Politi kaldt til Regionshospitalet Randers, hvor personalet fastholdt en 41-årig mand, der var udadreagerende og skabte uro i akutmodtagelsen. Da patruljen ankom til hospitalet, var den 41-årige fortsat aggressiv og udadreagerende, og personalet på stedet vurderede, at han var påvirket af narko. Den 41-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med på politistationen.

**

Tricktyv ringede først og mødte derefter op på ældre kvindes adresse

Østjyllands Politi modtog onsdag anmeldelse fra en 93-årig kvinde, der var blevet franarret sit dankort samt flere kontanter.

Den 93-årige fortalte, at hun tirsdag den 21/1 ved middagstid blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra banken. Manden forklarede, at han skulle flytte nogle af kvindens penge fra én konto til en anden, for at forhindre andre i at få fingre i dem.

Senere på dagen henvendte den samme mand sig til kvinden på hendes adresse på Rundhøj Allé i Højbjerg. Her fik han lokket den 93-åriges dankort fra hende samt flere kontanter. Kvinden kunne dog ikke huske koden til sit dankort.

Senere samme dag ringede manden igen til den 93-årige kvinde for at høre, om hun var kommet i tanke om koden til sit dankort.

Manden beskrives som:

 • Etnisk dansk
 • 25-39 år
 • 180 cm
 • Almindelig af bygning

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have set manden eller har andre oplysninger i sagen, på tlf. 114

**

Anholdt for at sælge narko ved busskur

En patrulje fra Østjyllands Politi kom onsdag kl. 20.14 forbi, hvad der lignede en narkohandel fra en bil, ved et busskur i det nordøstlige Randers. De to mænd, der så ud til at være i færd med en handel, fik øje på betjentene, og den ene forsvandt til fods, mens bilen kørte hurtigt fra stedet. Patruljen fik dog kort efter standset bilen, som blev ført af en 58-årig mandlig bilist.

I bilen og på manden fandt betjentene en mindre mængde narko pakket i salgsposer samt et større kontant beløb. Den 58-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

Dreng anholdt for at tage pige på låret i letbanen

En 17-årig dreng blev onsdag eftermiddag anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse ved beføling, efter at han havde taget en 15-årig pige på låret i letbanen ved Trustrup samt at have taget en 13-årig pige på låret og tvunget hende til at give ham et kram i letbanen ved Ryomgård.


**

Beruset mand nægtede at forlade skadestuen

En 39-årig mand, der var blevet behandlet på skadestuen på Regionshospitalet Randers, nægtede tidligt torsdag at forlade stedet. Personalet havde flere gange bedt den 39-årige om at gå, men manden nægtede, var udadreagerende, tiltagende alkoholpåvirket og skubbede blandt andet til afdelingens videoovervågning.

Da en patrulje fra Østjyllands Politi ankom til stedet, forsøgte den 39-årige at undslippe, men betjentene fik fat på ham i dørslusen. Den 39-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt for flere gange at råbe skældsord efter betjentene i forbindelse med anholdelsen.


**

Beruset mand måtte med på stationen

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 05.19 til en adresse i det centrale Aarhus, hvor der angiveligt var et større slagsmål i gang.

Da patruljen ankom til stedet, fandt de 4 personer, som lå og rodede rundt på jorden. Personerne var ved første øjekast temmelig berusede, og to af dem forsøgte øjensynligt at berolige en 19-årige mand, som lå på jorden uden sko, men der var ikke noget egentlig slagsmål i gang.

Et vidne på stedet forklarede, at den 19-årige mand var meget beruset og var gået amok, da han havde genkendt en person, som han skal i retten med om nogle dage. De øvrige personer havde forsøgt at dæmpe den 19-årige, hvilket havde været meget vanskeligt.

Den 19-årige og dennes søster var fortsat meget ophidsede og aggressive, og det var vanskeligt for patruljen at få ro på stedet. De to blev derfor bortvist fra stedet, men det nægtede den 19-årige at efterkomme. Klokken 05.38 blev han derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.


**

Færdsel

Onsdag kl. 11.58 skete der et færdselsuheld på Tordenskjoldsgade i Aarhus N, da en 70-årig kvindelig bilist ramte en 74-årig kvindelig fodgænger i et fodgængerfelt. Den 74-årige kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Onsdag kl. 19.50 blev en 32-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Lucernevej i Randers.

Torsdag kl. 01.25 blev en 28-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Østeralle i Ebeltoft.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Mellemtoften i Egå begået onsdag den 22/1 mellem kl. 10.00 og kl. 13.25
 • På Sommervej i Hasle begået onsdag den 22/1 mellem kl. 07.40 og kl. 14.15
 • På Fjældevænget i Aarhus V begået onsdag den 22/1 mellem kl. 07.45 og kl. 15.20
 • På Kornmodsbakken i Aarhus V begået onsdag den 22/1 mellem kl. 09.00 og kl. 16.05
 • På Skejbygårdsvej i Risskov begået onsdag den 22/1 mellem kl. 09.00 og kl. 20.15
 • På Skejbygårdsvej i Risskov begået onsdag den 22/1 mellem kl. 16.30 og kl. 20.40
 • På Skejbygårdsvej i Risskov begået torsdag den 23/1 kl. 01.30

 

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk
Flere artikler