Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 6. februar 2020


Egå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Fik tilsendt falsk sms

Onsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 27-årig kvinde i Aarhus, der dagen forinden havde modtaget en sms, der så ud som om, den kom fra ”Digitalpost”. I sms’en stod der, at hun havde modtaget ny digitalpost fra Nets, men da hun loggede på e-boks, var der ingen ulæste meddelelser.

Hun trykkede derfor på linket i sms’en, hvorefter hun blev bedt om at uploade et billede af sit NEMID, hvilket hun forsøgte flere gange, men hun fik hver gang besked om, at det ikke virkede. Onsdag morgen fandt hun så ud af, at der tre gange var fortaget strakshævninger på hendes konto på mellem 1000 og 5000 kroner.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig trykker på links i sms’er, hvor man er usikker på afsenderen. Man skal heller aldrig videregive billeder eller oplysninger om sit NEMID.

**

 

Fik også tilsendt falsk sms

En 16-årig pige havde sat en iPhone til salg på nettet, og havde aftalt at mødes med en køber i Bruuns Galleri tirsdag aften. De mødtes som aftalt ved 20-tiden, og da køberen fremviste et billede af overførslen, og pigen samtidig fik en sms fra ”Danske Bank”, som bekræftede overførslen, overdrog hun telefonen til køberen. Da pigen efterfølgende kontaktede sin egen bank, fik hun at vide, at sms’en var falsk og, at der ikke var overført nogen penge.

Østjyllands Politi har tidligere set eksempler på denne fremgangsmåde og opfordrer til, at man selv tjekker sin bankkonto, før man udleverer en vare.

**

 

Hærværk på bygninger i Randers

Onsdag kl. 13.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var malet flere hagekors og andre symboler på flere bygninger i Nørregade i Randers. Der blev sendt en patrulje, der kunne konstatere, at der var malet seks store hagekors på facaden på bygningen beliggende Nørregade 7, og at der på retsbygningen beliggende Nørregade 1 også var malet/tegnet hagekors samt stjerner/cirkler og tallene 666.

Politiet er nu i gang med at efterforske sagen nærmere. Politiet hører gerne fra borgere, der kan have set eller hørt nogen i tidsrummet fra tirsdag aften kl. 22.00 og onsdag morgen kl. 08.00. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

 

Familiestridigheder udviklede sig

Østjyllands Politi blev onsdag kl. 15.19 kaldt til Haurumsvej i Tilst, hvor nogle familiestridigheder havde udviklet sig voldsomt, og en 35-årig mand havde sprayet peberspray mod flere personer på stedet, og truede med at ville vende tilbage til stedet med en pistol.

Der blev sendt flere patruljer ud til adressen, hvor gerningsmanden var forsvundet fra. Der blev sendt et signalement rundt til alle patruljerne, og kort tid efter spottede betjentene en mand, der passede på signalementet. Den 35-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven, for kvalificeret vold og for trusler på livet.

**

 

Hash-handel blev overværet af politiet

Onsdag kl. 14.40 stod et par betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje ved Istedgade i Aarhus C, da de så en mand stige ind i passagersiden i en bil, der holdt på stedet. Betjentene kunne se, at manden der sad på førersæden, overrakte den anden mand en pose med en klump hash i og fik nogle penge retur.

Da manden forlod bilen igen, tog betjentene fat i ham og konfronterede ham med det, de netop havde set. Den 27-årige mand erkendte, at han havde bestilt noget hash via en såkaldt ”narkotelefon” med aftale om, at det skulle leveres på stedet. Han blev sigtet for narkobesiddelse og kan nu se frem til en bøde på 2000 kroner. Den 19-årige mand, der sad på bilens førersæde, blev sigtet for salg af narkotika.

**

 

T-shirts viste sig at være khat

En medarbejder i Bilka Tilsts postudlevering kontaktede onsdag kl. 17.50 politiet, da han stod med en pakke, som han var ret sikker på ikke indeholdt T-shirts, som det ellers fremgik på kassen. Der stod en person, der ville hente kassen, men medarbejderen ville gerne lige have politiet til at kigge på den først.

Det viste sig, at kassen indeholdt ca. 8,5 kg khat, og den 38-årige mand, der var kommet for at hente kassen, erkendte også, at han havde købt khat via nettet og fået det sendt til afhentning i Bilka. Manden blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

**

 

Sigtet for at sælge hash

Østjyllands Politis specialpatrulje var onsdag kl. 20 på besøg på en adresse i Randers NV, hvor der var mistanke om, at der blev opbevaret og handlet med narkotika. I forbindelse med ransagning i lejligheden blev der fundet hash, salgsposer, tomme jointrør, digitalvægt, grinder, en tændt ”narkotelefon” med friske besked fra købere og nogle kontanter, som formodedes at stamme fra salg af hash. Lejlighedens 23-årige beboer blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Fik et nyt sted at sove

Onsdag kl. 21.57 blev Østjyllands Politi kaldt til p-huset ved DOKK1 i Aarhus, hvor en mand lå og sov. Betjentene bad den 24-årige mand om at rejse sig op og forlade stedet. Det nægtede manden dog, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han nægtede af efterkomme politiets anvisninger. Han blev kørt til politigården, hvor han så i stedet fik lov til at sove i detentionen.

**

 

Fuld mand råbte op

Natten til torsdag kl. 04.00 blev Østjyllands Politi kaldt til Gudrunsvej i Brabrand, hvor en mand larmede så meget, at han forstyrrede beboernes nattesøvn. Da politiet ankom til stedet, fik de kontakt til den 34-årige mand, der var tydeligt beruset og sad og drak af en vodkaflaske, mens han råbte op.

Da politiet tog kontakt til ham, råbte han endnu mere op og virkede truende over for betjentene. Manden blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Manden blev kørt til politigården, hvor han fik lov til at sove rusen ud i detentionen.

**

 

Brand i rækkehus

Onsdag kl. 12.10 opstod der brand i et rækkehus på Demstrupvej i Randers NØ. Branden var opstået nær brændeovnen, og det var muligvis gløder fra brændeovnen, der havde antændt sofaen, og det medførte sodskader i hele stueetagen. Ingen personer kom til skade ved branden.

**

 

Brand på skib i Grenaa

Onsdag ved midnatstid opstod der brand på et skib ved Nordkajen i Grenaa. I forbindelse med noget svejsearbejde på skibet var noget isolering blevet antændt, men medarbejderne på stedet havde selv fået slukket ilden, og der skete ingen skade på hverken skib eller personer.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 07.19 skete der et harmonikasammenstød på den nordjyske motorvej ved Trige. Seks biler var involveret, og uheldet gave lang kø i morgentrafikken, indtil motorvejen igen kunne åbnes kl. 07.52. Ingen af det involverede personer kom noget til ved uheldet.

Onsdag kl. 07.54 skete der et færdselsuheld på Genvejen ved Viby. I forbindelse med tæt kørsel ved sammenfletningen kørte en 49-årig mandlig bilist ud i 2. vognbane for at få afviklet trafikken. Samtidig kom der en lastbil bagfra, ført af en 60-årig mand, og der skete sammenstød mellem de to køretøjer, der dog kørte med så lav hastighed, at det kun medførte mindre materiel skade. Lastbilchaufføren var efterfølgende kørt videre, men den 49-årige mand var kørt efter ham og guidede politiet hen til der, hvor lastbilen var. Den 60-årige lastbil chauffør blev sigtet for ikke at have overholdt sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld.

Onsdag kl. 11.50 skete der et færdselsuheld på Moesgård Allé ved Moesgård Museum i Højbjerg. En bil påkørte to parkerede biler på stedet, og da en mand forsøgte at tage kontakt til føreren af bilen, gassede vedkommende op og var tæt på at køre manden ned. Føreren af bilen kørte herefter fra stedet uden at give sig til kende.

Onsdag kl. 13.32 skete der et færdselsuheld på Grundtvigsvej i Viby. En hvid stationcar svingede en på en parkeringsplads ved Café Parasollen og ramte i den forbindelse en 58-årig mand. Manden blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men føreren af bilen flygtede fra stedet. Patruljerne kørte efterfølgende rundt i område for at kigge efter den hvide stationcar, men den blev ikke fundet.

Onsdag kl. 17.31 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Søndervangs Allé i Viby J.

Onsdag kl. 17.32 skete der et færdselsuheld i krydset Kappelvænget/Herredsvej i Aarhus V. I forbindelse med udkørsel påkørte en 28-årig mandlig bilist en 44-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet til skade. Den 28-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 18.10 skete der et færdselsuheld i krydset Thorvaldsensgade Viborgvej i Aarhus C. En 21-årig mandlig bilist fik påkørt sin bil af en sort Seat, der efterfølgende kørte videre ad Viborgvej uden at give sig til kende. Der skete kun mindre materiel skade ved påkørslen.

Onsdag kl. 04.00 skete der et færdselsuheld på Starupvej i Malling. En 47-årig fører af en varevogn kørte ind i et træ i vejsiden. Føreren kunne efterfølgende ikke komme ud af bilen, og brandvæsnet blev tilkaldt og fik ham fri. Manden slap umiddelbart uskadt, men blev kørt til skadestuen til observation.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Besser Kirkevej på Samsø begået onsdag den 5/2 mellem kl. 00.30 og kl. 06.45
  • På Kristtornvej i Aarhus N begået mellem tirsdag den 4/2 kl. 22.20 og onsdag den 5/2 kl. 07.15
  • På Holme Parkvej i Højbjerg begået onsdag den 5/2 mellem kl. 00.00 og kl. 21.20
  • På Gl. Randersvej i Hammel begået mellem onsdag den 29/1 kl. 20.00 og onsdag den 5/2 kl. 22.50
Kilde: Ingen kilde