Historien om Egå Marina

Profilbillede
Simone Alice Nygård Holm

Året var 1973, da oprettelsen af Egå Sejlklub fandt sted, og som blev startskuddet til det, der kort tid efter blev til Egå Marina.

Ideen til Egå Sejlklub opstod, da Aarhus Lystbådehavn oplevede afsindig popularitet, og derfor ikke havde plads til alle dem, som ønskede at have en båd i havnen, og som ville ud at dyrke sejlsport. Der var stor interesse for sejlsport langs kysten nord for Aarhus, og derfor fattede man behovet for en ny lystbådehavn.

Der var dog ikke meget at komme efter hos hverken kommune eller amt, som begge var skeptiske overfor en ny lystbådehavn. Men dette ændrede sig til et møde i Stakladen, hvor der var så stor interesse for en ny lystbådehavn. Så stor at byrådet nedsatte en arbejdsgruppe. Her blev Henning Schou formand.

Til en hyggelig komsammen mellem Henning Schou og 3 andre sejlere fra Egå kom man på ideen om, at man sagtens kunne oprette en sejlklub, selvom man ingen havn havde, og d. 14. juni 1973 tog Henning Schou initiativet med til en stiftende generalforsamling i Skæring forsamlingshus. Her var der allerede 98 personer der meldte sig ind i sejlklubben.

Kort tid efter besøgte Viggo Jacobsen, Aarhus Yachtklubs stærke støtte for unge sejlere, Henning Schou. Med sig havde Jacobsen en vild idé, da han foreslog, at de ikke skulle arrangere et VM for optimistsejlads nær kysten ved Egås udløb.

Schou var med på ideen og d. 22. juli til d. 3. august 1975 arrangeres første omgang “World Optimist Championship 1975” ud for Åkrogen. Det blev en kæmpe succes, og Egå Sejlklub var nu kendt internationalt - og så endda uden en havn.

I mellemtiden blev der ført svære forhandlinger med kommunen og mange andre, men d. 2. juni 1976 sælger Egå Marina endelig 416 bådpladser og lystbådehavnen Egå Marina ser dagens lys for første gang d. 4. marts 1978.

Kilde: Redaktion