Populære sommerattraktioner åbner i Aarhus

Foto: Aarhus Kommune. Havnebadet åbner torsdag den 1. juni.
Profilbillede
dato

Torsdag den 1. juni åbner to af Aarhus' store sommerattraktioner. Havnebadet på Aarhus Ø og udendørsbassinet på Aarhus Svømmestadion er klar til at byde sommerens gæster på en svalende dukkert.

Torsdag den 1. juni er officielt første sommerdag. Meteorologerne lover skyfri himmel og temperaturer i tyverne. Så rammerne er helt optimale, når Havnebadet på Aarhus Ø og det udendørs bassin på Aarhus Svømmestadion tager hul på en ny sæson.

”Åbningen af vores udendørs bassiner er et af de sikre tegn på, at sommeren er over os. De udendørs bassiner er enormt populære, og jeg glæder mig til, at de igen bliver fyldt med glade aarhusianere, der nyder sommeren, vandet og fællesskabet, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Havnebadet på Aarhus Ø besøges hvert år af op mod 100.000 gæster, der enten tager sig en svømmetur, soler sig eller benytter saunaerne. På svømmestadion er det ligeledes muligt at benytte en nyetableret sauna.

TrygFondens livreddere sørger for sikkerheden på Havnebadet, mens livredderne på Aarhus Svømmestadion både holder styr på badegæsterne i udendørsbassinet samt byder på saunagus i udendørssaunaen i udvalgte perioder.

En anden af sommerens attraktioner, badeanstalten Den Permanente åbner for gæster på mandag den 5. juni, hvor mange har fri da det et Grundlovsdag.

Fakta:

Havnebadets åbningstider er fra 1. juni til 31. august: mandag-søndag kl. 10.00-18.00.

Der er i perioden adgang til Havnebadets fire bassiner, omklædning, toiletter samt udendørsbrusere.

Læs mere på Havnebadet (aarhus.dk)

Aarhus Svømmestadions udendørs bassin har åbent i følgende tidsrum:

1.-25 -juni: mandag-fredag kl. 7-14 + 15-21, lørdag kl. 8-17 og søndag kl. 9-17

26. juni-13. august: mandag-fredag kl. 7-18, lørdag kl. 8-17 og søndag kl. 9-17

13.-31. august: mandag-fredag kl. 7-14 + 15-21, lørdag kl. 8-17 og søndag kl. 9-17

Der er banesvømning i udendørsbassinet alle dage til kl. 14.00. Herefter er der mulighed for at springe fra vipper. Det er samtidig muligt at svømme/bade i den anden del af bassinet, da bassinet deles op på tværs. Fra kl. 18.00 er der igen banesvømning i udendørsbassinet.

Læs mere på Aarhus Svømmestadion (vigirbyenpuls.dk)

Kilde: Aarhus Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.