Nyt fra Egå i politiets døgnrapport

Profilbillede

Egå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 en 33-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for natten til mandag at have begået indbrud i en villa i Risskov og at have forsøgt at bryde ind i en anden villa på samme vej. 

En beboer på Ålykkevej ringede kl. 3.26 til politiet og fortalte, at en mand havde forsøgt at bryde ind i hans hus. Ifølge beboeren havde manden stukket sit hoved ind af et åbentstående vindue, hvorefter han havde knust en rude ved døren for at bryde ind. 

Beboeren gik ud og fik skræmt manden væk, inden han nåede at komme ind, og politiet blev tilkaldt. 

En patrulje var hurtigt på stedet, og tæt på huset fandt de den 33-årige mand, der svarede til det signalement, beboeren havde givet. Den 33-årige blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud, og da han havde en kniv på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven. 

En hundepatrulje gik spor i området, og det viste sig, at der havde været indbrud i en villa længere nede ad samme vej. Den 33-årige blev derfor sigtet for både indbrud og forsøg på indbrud. 

Da han har flere verserende berigelsessager, fremstilles han i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

31 klip uddelt under færdselskontrol i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling var lørdag på kontrol i det vestlige Aarhus, hvor betjentene endte med at sigte 52 personer for forskellige forseelser. Der blev uddelt 31 klip – de 15 af dem på Marienlundsvej, hvor flere bilister ignorerede Fuldt Stop-skiltet. 

Mens færdselsfolkene var på kontrol, stødte de tilfældigvis ind i en 17-årig ung mand, som var efterlyst efter at have stukket af fra en sikret institution. Den unge mand forsøgte at stikke af til fods, men en færdselsbetjent fik ham indhentet. Da han havde en klump hash på sig, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, inden han blev kørt tilbage til institutionen. 

Færdselsindsatsen foregik mellem kl. 10.30-16.30, og det gav følgende resultater: 
 
15 fik klip i kørekortet for ikke at overholde Fuldt Stop på Marienlundsvej ved Paludan-Müllers Vej
10 hastighedssager – heraf otte til klip og en til betinget frakendelse
10 benyttede ikke sikkerhedssele – heraf var der to børn under 15 år, der ikke var fastspændt, hvilket koster et klip ud over bøde
6 fik klip for at benytte håndholdt mobiltelefon
3 kørte bil uden førerret
13 øvrige forseelser
1 eftersøgt person anholdt. Han fandtes desuden i besiddelse af en mindre mængde narkotika

 

**

 

Stjal penge fra kassen

Søndag kl. 17.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand havde stjålet penge fra kassen i Aldi på Nordbyvej i Viby. Tyveriet var sket kl. 16.58. 

Ifølge personalet på stedet distraherede en mand medarbejderen ved kassen ved at spørge ind til prisen på forskellige varer – imens gik en anden mand tæt på kassen. Da den første mand betalte for varerne og skulle have penge tilbage, greb den anden mand ned i kassen og tog flere kontanter med sig, inden han stak af. Efterfølgende gik den første mand også fra stedet.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og skal blandt andet se overvågning igennem. 

**

 

Brand i affaldscontainer

Politi og brandvæsen kørte søndag kl. 21.44 til en brand i en affaldscontainer på Dortesvej i Brabrand. Der var høje flammer på stedet, da betjentene kom frem, men brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden. 

Ingen personer kom noget til ved branden. 

Det var ikke umiddelbart muligt at fastslå brandårsagen. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 12.46 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Marienborgvej i Randers NØ. 
Søndag kl. 14.35 skete der et færdselsuheld på Ribisvej i Thorsager. En 57-årig kvindelig bilist har forklaret til politiet, at hun blev påkørt bagfra af en knallert ført af en mand. Efterfølgende kørte han fra stedet. Ingen kom umiddelbart noget til ved sammenstødet. 

Søndag kl. 15.16 blev en 67-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Trekanten i Grenaa. 

Mandag kl. 5.42 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Randersvej i Randers SV. En 20-årig mandlig bilist kørte op bag i en bol ført af en 31-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved uheldet. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vestermøllevej i Trige begået søndag d. 6/3 kl. 5.22
På Bredkær Tværvej i Egå begået mellem fredag d. 4/3 kl. 15.00 og søndag d. 6/3 kl. 10.45
På Pilegårdsvej i Kolt ved Hasselager begået mellem fredag d. 4/3 kl. 14.30 og søndag d. 6/3 kl. 14.45
På Villavej i Langå begået mellem lørdag d. 5/3 kl. 10.15 og søndag d. 6/3 kl. 16.30
På Ålykkevej i Risskov begået mandag d. 7/3 kl. 3.24
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi